Forsamlingshuset

Et hus rejst til fællesskabets glæde og gavn af beboere i Torsted nordre Sogn i årene1924-1925 – og stadig i brug!

Kronhede Forsamlingshus er et levende og brugbart kulturarvestykke, der gennem snart 100 år har spillet en væsentlig rolle som rum for menneskers fællesskab. Forsamlingshuset er totalrenoveret i 2018. Huset bruges til fællesspisning, fællessang, musikarrangementer, privat festivitas og benyttes også af foreninger, skoler m.m. Skal du holde en lille god fest i fantastiske omgivelser så er dette stedet!

Udlejning aftales med Tove Bjerre på tlf.: 29 21 69 87

Salen Kronhede forsamlingshus 2018

Salen i Kronhede Forsamlingshus Et kig ind i salen. Salen kan rumme selskaber på op til 60 personer.

Kronhede forsamlingshus 2018

Forsamlingshuset ligger midt i Kronhede, omgivet af hede, mark og skov. Der er 5 km til landsbyen Torsted og 8,4 km til stationsbyen Ulfborg. Huset egner sig rigtigt godt til fester og sammenkomster, hvor der er børn med – ingen trafikerede veje og fantastiske omgivelser at lege i.

Overfor forsamlingshuset står Alfred Kaaes mindesten, der fortæller Danmarks historie. Alfred Kaae var lærer ved Kronhede Skole og sammen med husmand Hans Kristian Kristensen initiativtager til forsamlingshusets opførelse.

Mindesten Kronhede Alfred Kaaes

Torsted Sogneråd gav tilladelse til, at forsamlingshuset blev opført på et stykke af Kronhede Skoles grund.
Først i 1968, da Kronhede Skole blev nedlagt og sidenhen omdannet til lejrskole, blev grunden udstykket.

Kronhede forsamlingshus fest ved stensætning

Her har vi Alfred Kaae (manden med hatten) ved Kronhede Forsamlingshus i 1938 sammen med skolens børn og voksne i anledning af opstillingen af den historiske sten, som besøges og beses af mange.

Kronhede forsamlingshus – Folkedans

Folkedansere og spillemand anno 1931

Forsamlingshuset er i 2017 overdraget til Foreningen Kronhede Forsamlingshus.
Foreningen har til formål at bevare og vedligeholde forsamlingshuset som aktivt møde – og samlingssted for egnens beboere og for andre, der har tilknytning til huset og de unikke omgivelser.

Tekst og foto: Hanne Kjærgaard 2018