Stråsø

Stråsø er et af danmarks største plantage og hede arealer. Plantagen har 3 markerede vandreruter på mellem 3 til 6 km. I plantagen kan du se store områder hvor der kun står træstubbe. Træerne i disse områder som på nedenstående billede  væltede under de store storme som f. eks “Bodil”. Plantagen er med varierende beplantninger af bjerfyr, rødgran, ædelgran, Grandis, Tsuga og Omorika. Derudover findes der områder med løvtræer i beskedent omfang.

I 1940-1942 opkøbte staten en række hede og mindre gode landbrugsarealer, hvortil distriktet kom op på omkring 6000 ha incl. Vind og Sønder Wosborg urfuglereservater. Det var også i disse år at skovrider gården blev bygget og den første Skovrider kom til Stråsø.

2017

I Plantagen kan du plukke bær og svampe og benytte flere af bålpladserne. Derudover findes der en del søer, samt store hedeområder. På de fleste pladser kan du finde foldere over området med kort og anvisninger til de smukkeste steder.

SONY DSC
Kort montre i naturen

Enkelte dage om året er plantagen åben for tyttebærplukning. Disse dage er der adgang for færdsel i bil i området og området betragtes som et af Jyllands fineste områder for tyttebærplukning.

I Danmark uddøde ulven i 1800 tallet. Netop i Stråsø blev de første danske ulvehvalpe i nyere tid fotograferet i august 2017.

 

 

De første ulvehvalpe i 200 år foto: ulvetracking.dk

2018 blev året hvor bæveren kom til Stråsø Plantage

 

Billede taget i Stråsø Plantage 19.06.2018
Foto taget den 19.06.2018 i Stråsø Plantage af bæveren der har fældet træer

2018 blev også et år med ekstrem tørke, her ses en brand som brandvæsenet i Ulfborg fik under kontrol.

Brand i Stråsø Plantage 08. august 2018

Her er en 360 graders video optaget med drone af den vestlige del af Stråsø

 

Klik på et af disse nedenstående fotos for mange flere smukke fotos inde fra plantagen. Både af dyre og planteliv…